Jij mag er zijn!

En dan bedoel ik dat je er ook écht mag zijn! 

Dat je mag zijn zoals je bent

Dat je echt écht mag zijn

 

Jarenlang had ik moeite met de veelal negatieve houding van (vaak) gelovige mensen als het aankomt op homoseksualiteit. Ik kwam veel veroordeling tegen en besloot een tijdje niet meer naar de kerk te gaan.

'Want', dacht ik, 'staat er niet in de bijbel dat álle oordeel God toekomt en dat wij simpelweg 'moeten' liefhebben? Waarom draaien mensen het dan eigenlijk om... Eerst kijken of 'we' leven naar de door hun bepaalde maatstaven en daarná besluiten om te gaan liefhebben of niet...'

Tot ik het boek 'Verscheurd' las, waardoor mijn hart zachter werd voor de mensen die mij en velen anderen (ons) veroordeelden. Ik kreeg het verlangen een plek te creeëren voor hen die zich buitengesloten voelen. Zij die worstelen met vragen rondom geloof en homoseksualiteit, en dat bedoel ik in de ruimste zin van het woord. Ik heb het dan ook over Homoseksuelen, Lesbiënnes, Biseksuelen en Transgenders. Want waar kun je heen met je 'zijn' en je vragen? Kerken zijn er vaak nog niet op toegerust en veel LGBT mensen voelen zich vaak afgewezen en eenzaam.

Mijn doel is een emotioneel veilige omgeving te bieden waar geloof en LGBT kunnen samenkomen en we elkaar kunnen ontmoeten voor gezelligheid en vragen. En wie weet nieuwe vriendschappen opbouwen!

Ook zou ik het erg leuk vinden om op regelmatige basis LGBT'ers te ontmoeten voor de gezelligheid, het delen van ervaringen enz.. Dus wie weet komt dit nog van de grond!